Volvo FL
Algemeen

Volvo FL

Distributie in de binnenstad vraagt om een truck met speciale kwaliteiten. Manoeuvreren wordt eenvoudig met de nieuwe Volvo FL die nu leverbaar is als een 12-tons model met een motor met 4 cilinders. De truck combineert zorgeloos bezit met superieure rijeigenschappen voor de klasse van 12 tot 18 ton.

Download de brochure

Lichter, slimmer, sterker
volvo-fl-lighter-smarter-strongerDe nieuwe Volvo FL is nu leverbaar in een versie van 12 ton met 4 cilinders. De truck is uitgerust met de krachtigste motor uit het segment (D5 met 240 pk), een geoptimaliseerde I-Sync-versnellingsbak en weegt 500 kg minder dan een vergelijkbaar voertuig met 6 cilinders. De truck kan de concurrentie makkelijker aan dankzij een grotere laadcapaciteit, betere rijeigenschappen en goede manoeuvreermogelijkheden in drukke stadscentra.

Nieuw ontwerp voorkant

Het klassieke Volvo-ironmark is hoger geplaatst op een meer prominente positie, wat de indruk geeft van een grotere, lagere voorruit. Andere onderdelen van het vernieuwde uiterlijk zijn een nieuwe, eenvoudig te repareren bumper uit drie gedeelten en de nieuwe koplampen met de V-vormige LED-dagrijverlichting. Het nieuwe uiterlijk zorgt dat de nieuwe Volvo FL niet alleen hetzelfde ontwerpthema heeft als onze grotere trucks, maar ook discreet opgaat in de stedelijke omgeving.

Het nieuwe Euro 6-motorenprogramma

Een compleet nieuw programma met door Volvo ontwikkelde motoren levert een bredere, vlakkere koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid, betere rijeigenschappen en operationele efficiency, met name in stedelijk verkeer. Bovendien is elke motor in het nieuwe programma geschikt voor Euro 6.

Veiliger rondom
volvo-fl-new-front-designHet werken in en rond de nieuwe Volvo FL is veiliger dan ooit. Nieuwe voorzieningen zijn ESP (Electronic Stability Program), een ergonomisch verbeterde chauffeursstoel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en dagrijverlichting met ledlampen aan de voorkant in combinatie met achterlichten. Niet alleen is de veiligheid verbeterd voor chauffeurs, voetgangers en andere weggebruikers. Deze voorzieningen resulteren in minder ongelukken en daardoor minder uitval.

Grotere beschikbaarheid

De nieuwe Volvo FL is ontworpen voor een betrouwbaarheid op de lange termijn en probleemloos eigendom. Dit wordt ondersteund door het Volvo Gold Contract dat verder is uitgebreid. Met dit contract hebben de essentiële systemen van de truck een draadloze verbinding met de Volvo-werkplaats. Dit betekent dat onderhoud alleen wordt uitgevoerd wanneer dat nodig is, waardoor de beschikbaarheid van het voertuig wordt geoptimaliseerd. Behalve een uniek onderhoudsschema op basis van individuele vereisten wordt de beschikbaarheid vergroot, zodat uw bedrijfsvoering nog efficiënter wordt.

Eenvoudiger eigendom
volvo-fl-new-engine-program-with-full-euro-6-complianceUw Volvo Trucks-dealer streeft ernaar dat u als eigenaar het bezit als probleemloos ervaart. We vinden het dan ook belangrijk dat we de uitdagingen van truckeigenaren, wagenparkbeheerders en chauffeurs begrijpen. Op basis van uw specifieke commerciële en operationele vereisten kunnen we een complete oplossing samenstellen om uw volledig geoptimaliseerde truck te ondersteunen. Dit omvat contracten met vaste reparatie- en onderhoudskosten, pakketten voor zuinig rijden, chauffeurstrainingen en financiële en verzekeringsdiensten.

Algemeen

Galerij

  • Volvo FL
  • Volvo FL
  • Volvo FL
  • Volvo FL
  • Volvo FL
  • Volvo FL