Volvo FL Electric en Volvo FE Electric
Algemeen

Volvo FL Electric en Volvo FE Electric

Stiller, schoner en duurzamer: de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric zijn een totaaloplossing voor elektrisch goederentransport in steden. De elektrisch aangedreven trucks stoten geen uitlaatgassen uit en zijn daarmee geschikt voor gebieden waar beperkingen gelden, zoals milieuzones.

Stedelijke distributie en afvalinzameling

De Volvo FL Electric (16 ton GVW) en de Volvo FE Electric (27 ton GVW) zijn bij uitstek geschikt voor transporttaken in de stad, zoals stedelijke distributie en afvalinzameling. Dankzij het lage geluidsniveau is het mogelijk om taken buiten de drukke uren uit te voeren, zoals ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat of zelfs ’s nachts. Zo kunt u de spitsuren vermijden en vermindert de verkeersdruk. Bovendien ondernemen steeds meer gemeenten ondernemen stappen om schonere stadsdistributie te realiseren. Het aantal gemeenten dat zich aansluit bij Green Deal Zero Emission Stadslogistiek stijgt. Doel daarvan is een emissievrije binnenstad in 2025 waarbij de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof als gevolg van stadslogistiek is gereduceerd tot nul.

Actieradius tot 300 kilometer

De accucapaciteit kan optimaal worden aangepast aan de individuele wensen, met een actieradius tot 300 kilometer. Laden kan via het elektriciteitsnet of via snellaadstations. De Volvo FL Electric en Volvo FE Electric zijn voor chauffeurs een prettige werkplek vanwege het lage geluidsniveau en de trillingsvrije werking van de elektrisch aangedreven motor.

Goed zicht

De Volvo FE Electric wordt in diverse modellen aangeboden voor verschillende soorten transportopdrachten, bijvoorbeeld met de Volvo Low Entry Cab die in- en uitstappen gemakkelijker maakt en de chauffeur een uitstekend zicht geeft op het omringende verkeer.

Totaaloplossing

Wij willen u ontzorgen zodat u zich volledig kunt richten op uw dagelijkse werkzaamheden. Op basis van uw wensen en eisen kunnen we een totaaloplossing aanbieden, waarbij we bijvoorbeeld rekening houden met rijcycli, laadvermogen, actieradius en andere parameters voor een hoge inzetbaarheid en productiviteit. Naast een volledig geoptimaliseerde truck bieden we tal van ondersteunende diensten, variërend van routeanalyse tot onderhoud en financiering.

Feiten over de Volvo FE Electric en Volvo FL Electric

Volvo FE Electric Volvo FL Electric
GVW 27 ton 16 ton
Aandrijflijn 2 elektromotoren van 370 kW, max. vermogen / 260 kW continu, Volvo automatisch schakelende versnellingsbak met twee versnellingen elektromotor van 185 kW max. vermogen / 130 kW continu, twee versnellingen
Maximaal koppel elektromotor 850 Nm 425 Nm
Energieopslag accu’s Lithium-ion, 200–300 kWh Lithium-ion, 100–300 kWh
Actieradius Tot 200 km Tot 300 km
Oplaadtijd AC via lichtnet (22 kW) Ca. 10 uur Ca.10 uur
Oplaadtijd DC-snelladen via CCS/Combo2 (max. 150 kW) Ca. 1,5 uur Ca. 1-2 uur

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric? Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op

Algemeen

Galerij

  • Volvo FL Electric en Volvo FE Electric
  • Volvo FL Electric en Volvo FE Electric
  • Volvo FL Electric en Volvo FE Electric