Volvo FH I-Save
Algemeen

Volvo FH I-Save

Brandstof besparen zonder in te leveren op rijeigenschappen: de Volvo FH I-Save maakt het mogelijk. De combinatie van de D13TC-motor en het uitgebreide LH Fuel-pakket, met onder meer het verbeterde I-See en I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten, kan
de brandstofkosten tot 7%* verlagen.

Geef uw productiviteit een boost

Volvo FH I-Save is de ultieme langeafstandstruck. De kern van de Volvo FH I-Save is de D13TC-motor. De motor produceert bij lage toeren een 300 Nm hoger koppel. De truck hoeft minder te accelereren en verbruikt minder brandstof bij het aanhouden van een constante snelheid op snelwegen. In combinatie met I-See kan de motor heuvels en hellingen makkelijker aan in een hogere versnelling: bespaar brandstof zonder snelheid te verliezen en profiteer van een soepeler rijgedrag. Het extra koppel zorgt ook voor een hogere gemiddelde snelheid, wat vooral merkbaar is bij klimmen.

Zo werkt de D13TC-motor. Bekijk de video

Iedere druppel brandstof optimaal benut

De motor is beschikbaar met een vermogen van 460 of 500 pk, en is voorzien van zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiency verhoogt. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiency over het gehele toerentalbereik.

Bekijk de video.

I-See op basis van kaarten

I-See gebruikt kennis over de komende route om de energie van de truck optimaal te benutten bij het rijden in de heuvels. I-See regelt de versnellingskeuze, het optrekken en het afremmen op de motor wanneer de functie I-Cruise is geactiveerd. I-See is voorzien van een nieuwe kaart met hoge resolutie voor een meer exacte topografische positionering.

Zo werkt I-See

I-Shift voor internationale transporten

I-Shift is specifiek ontworpen voor efficiënt rijden op snelwegen. De geoptimaliseerde software voor lange trajecten helpt om brandstof te besparen. Bij het rijden in de Economy-modus wordt elke schakeling exact getimed zodat de motor met het meest efficiënte toerental kan draaien.

I-Cruise met I-Roll

I-Cruise helpt om de snelheid constant te houden en aan te passen voor een laag brandstofverbruik. Ook helpt I-Cruise om een hoge gemiddelde snelheid aan te houden met een hogere productiviteit en om veiliger en comfortabel te rijden. Bij afdalingen zorgt I-Roll dat de motor automatisch wordt ontkoppeld om de bewegingsenergie van de truck te gebruiken in plaats van brandstof.

Feiten over de Volvo FH I-Save

  • D13TC-motor (Turbo Compound) met 460 pk (2.600 Nm) of 500 pk (2.800 Nm)
  • Nieuwe, uiterst brandstofefficiënte achterassen
  • Motoruitschakeling bij stationair draaien
  • I-Cruise met I-Roll, waarmee de snelheid wordt aangepast om het brandstofverbruik te verlagen
  • Stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst
  • Verbeterde I-See
  • Verbeterde I-Shift met geoptimaliseerde software voor lange afstanden
Algemeen

Galerij