Volvo FE
Algemeen

Volvo FE

Ontdek de nieuwe Volvo FE

Met zijn stabiele en robuuste chassis en dankzij de toevoeging van onze alom geprezen geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak is de nieuwe Volvo FE een krachtige transportoplossing in de klasse van 18 tot 44 ton.

Download de brochure

Nu leverbaar met I-Shift
Met de introductie van de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak kan de nieuwe Volvo FE nog efficiënter werken. I-Shift zorgt dat de motor te allen tijde optimaal werkt en verlicht zowel de fysieke als de mentale belasting voor de chauffeur. Het resultaat is dat de chauffeur zuiniger en comfortabeler kan rijden, en dat zelfs in veeleisende stedelijke omgevingen.

 

Nieuw ontwerp voorkant
volvo-fe-new-front-designHet klassieke Volvo ironmark is hoger geplaatst op een meer prominente positie, wat de indruk geeft van een grotere, lagere voorruit. Andere onderdelen van het vernieuwde uiterlijk zijn een nieuwe, eenvoudig te repareren bumper uit drie gedeelten en de nieuwe koplampen met de V-vormige LED-dagrijverlichting. Het nieuwe uiterlijk zorgt dat de nieuwe Volvo FE niet alleen hetzelfde ontwerpthema heeft als onze grotere trucks, maar ook discreet opgaat in de stedelijke omgeving.

Het nieuwe Euro 6-motorenprogramma
volvo-fe-i-shift
De Volvo FE biedt een aandrijflijn die kan voldoen aan alle eisen voor het rijden in steden. Het geheel vernieuwde Euro 6-motorenprogramma  omvat een door Volvo ontwikkelde 8-liter motor met varianten van 250 pk tot 350 pk. Deze motoren functioneren allemaal ook op HVO (synthetische diesel gemaakt van afval- en reststromen). De 320 pk-versie werkt ook op 100% biodiesel. Tot slot is er de gas aangedreven Volvo FE CNG met lage emissies. De Volvo FE CNG kan worden gecombineerd met alle cabineversies, inclusief de Low Entry Cab.

De nieuwe motoren leveren een bredere, vlakkere koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, met name in stedelijk verkeer.

Veiliger rondom
volvo-fe-safer-all-round
Het werken in en rond de nieuwe Volvo FE is veiliger dan ooit. Nieuwe voorzieningen zijn ESP (Electronic Stability Program), een ergonomisch verbeterde chauffeursstoel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en dagrijverlichting met ledlampen aan de voorkant in combinatie met achterlichten. De Volvo FE is nu ook verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control en instelbare snelheidsbegrenzer. Deze functies ondersteunen de chauffeur bij het aanhouden van de juiste snelheid en een veilige afstand tot zijn voorligger. 

Niet alleen is de veiligheid verbeterd voor chauffeurs, voetgangers en andere weggebruikers. Deze voorzieningen resulteren in minder ongelukken en daardoor minder uitval.

Grotere beschikbaarheid
De nieuwe Volvo FE is ontworpen voor een betrouwbaarheid op de lange termijn en probleemloos eigendom. Dit wordt ondersteund door het Volvo Gold Contract dat verder is uitgebreid. Met dit contract hebben de essentiële systemen van de truck een draadloze verbinding met de Volvo-werkplaats. Dit betekent dat onderhoud alleen wordt uitgevoerd wanneer dat nodig is, waardoor de beschikbaarheid van het voertuig wordt geoptimaliseerd. Behalve een uniek onderhoudsschema op basis van individuele vereisten wordt de beschikbaarheid vergroot, zodat uw bedrijfsvoering nog efficiënter wordt.

Eenvoudiger eigendom
Uw Volvo Trucks-dealer streeft ernaar dat u als eigenaar het bezit als probleemloos ervaart. We vinden het dan ook belangrijk dat we de uitdagingen van truckeigenaren, wagenparkbeheerders en chauffeurs begrijpen. Op basis van uw specifieke commerciële en operationele vereisten kunnen we een complete oplossing samenstellen om uw volledig geoptimaliseerde truck te ondersteunen. Dit omvat contracten met vaste reparatie- en onderhoudskosten, pakketten voor zuinig rijden, chauffeurstrainingen en financiële en verzekeringsdiensten.

 

Algemeen

Galerij

  • Volvo FE
  • Volvo FE
  • Volvo FE
  • Volvo FE