Nieuwe Volvo FH
Algemeen Cabine Technische gegevens

De Nieuwe Volvo FH-serie

Deze truck is helemaal ontworpen met het oog op de chauffeur en voorzien van allerlei baanbrekende functies voor winstgevende transporten. Kilometer na kilometer. Jaar na jaar. Of u nu truckchauffeur bent, transporteur of beide, deze truck zult u zeker waarderen. Ontdek alle belangrijke voorzieningen en hoe u daarvan kunt profiteren.

Download de brochure

Economisch

the-fuel-dealBespaar tot 11% brandstof.
Twee pakketten met producten en diensten waarmee u bij internationaal transport veel brandstof bespaart. Bespaar tot 11% brandstof voor een beter eindresultaat en een schoner milieu.

 

new-volvo-gold-contractOnze belofte: 100% beschikbaarheid.
Met de nieuwe telematicagateway maakt de Volvo FH overal ter wereld contact met de werkplaats. Sluit het nieuwe Gold-contract af en profiteer van alle voordelen en een hoge beschikbaarheid van meer dan 100%.

 

i-seeI-See. Bespaar brandstof op elke helling.
Een cruisecontrol die vooruitdenkt – onze nieuwste aanvulling op de intelligente I-Shift software mag gerust revolutionair worden genoemd. U bespaart hiermee tot 5% brandstof.

 

individual-front-suspensionVolvo-dieselmotoren. Geweldig koppel. Laag brandstofverbruik.
Uitstekende rijeigenschappen en laag brandstofverbruik. Dit zijn de kenmerken van de Volvo-dieselmotoren. Kies uit 9 verschillende 13- en 16-liter motoren, met vermogens van 420 tot 750 pk.

 

i-shiftI-Shift. De slimste versnellingsbak ter wereld.
I-Shift is onverslaanbaar als het gaat om milieuvriendelijk rijden. Uw brandstofverbruik wordt aanzienlijk verbeterd doordat de versnellingsbak nauwkeurig schakelt en werkt met intelligente software.

 

euro-6Schonere, groenere motoren.
Het verlagen van de NOX-emissies met bijna 80% en het halveren van de roetdeeltjesuitstoot is een grote uitdaging. Vooral als u geen concessies wilt doen aan de prestaties van de motor. Maar we zijn erin geslaagd.

 

Chauffeurscomfort

De nieuwe Globetrotter.

Volop ruimte. En allerlei nieuwe voorzieningen. Bij het ontwerpen van de nieuwe cabines waren we niet op zoek naar kleine aanpassingen. We gingen voor de perfecte chauffeursomgeving. Voor werken en rusten.

individual-front-suspensionOnafhankelijke voorwielophanging
Rijeigenschappen als een personenauto. Introductie van de onafhankelijke voorwielophanging. De beste reden om een proefrit te maken met de nieuwe Volvo FH. Deze eerste in serie geproduceerde truck ter wereld die leverbaar is met onafhankelijke voorwielophanging, heeft een ongeëvenaard weggedrag.

 

i-parkcoolI-ParkCool. Een goede nachtrust.
De hele nacht een perfecte temperatuur. Ook als het buiten warm is. Als u vaak de nacht doorbrengt in de cabine, is dit groot nieuws voor u. I-ParkCool is de unieke, geïntegreerde standkoeling met superieure capaciteit. Zodat u de volgende ochtend uitgerust wakker wordt.

 

ecs4-with-work-remoteNauwkeurig laden en lossen. Waar dan ook.
ECS4 is de nieuwste versie van het elektronisch geregelde veringssysteem van Volvo. Het grootste nieuws? Een draadloze afstandsbediening.

i-shift-1I-Shift. Vergeet de versnellingsbak. Focus op rijden.
Laat de versnellingshendel los en laat het schakelen over aan I-Shift. Elke schakeling wordt snel en nauwkeurig uitgevoerd. Het is gewoonweg een plezier om te rijden.

Veiligheid

exteriorEen veiliger plek is er niet.
In een Volvo bent u heel goed beveiligd. De nieuwe cabines van Volvo zijn de sterkste tot nu toe en zijn onderworpen aan de zwaarste crashtesten ter wereld.

driver-support-systemsOndersteuningssystemen voor de chauffeur.
Omdat ongevallen kunnen worden voorkomen. Volvo staat sinds jaar en dag bekend om haar veiligheid. Onze geavanceerde ondersteuningssystemen helpen chauffeurs op efficiënte wijze om ongevallen te voorkomen.

rear-view-mirrorsNieuwe spiegels laten meer zien.
Nieuw ontworpen aerodynamische spiegels, achteruitrijcamera´s en de nieuwe rechtopstaande A-stijlen zorgen voor een uitstekend zicht.

headlightsVerbeterde koplampen. In elke richting.
Hoe meer u ziet, hoe veiliger u bent. Daarom is de nieuwe Volvo FH uitgerust met verbeterd grootlicht, betere statische bochtverlichting en – voor het eerst op een truck – dynamische koplampen.

instrument-clusterBetere instrumenten. Minder afleiding.
Het ontwerp van het nieuwe en moderne instrumentenpaneel is helemaal gericht op de chauffeur, met alle informatie op de juiste plek.

De nieuwe Volvo FH-cabine. Gewoonweg de perfecte werkplek.

We hebben de Globetrotter opnieuw uitgevonden. Voor truckchauffeurs is de cabine de reden om te gaan werken met een Volvo FH.

Ongeëvenaard comfort aan de binnenkant. Topklasse veiligheid aan de buitenkant. En met een ontwerp dat vast en zeker de aandacht zal trekken op de weg.

Het interieur. Een kubieke meter extra cabinecomfort.
Kijk hier als u op zoek bent naar iets nieuws. Meer stahoogte, een ruime chauffeursplek, 300 liter meer opbergruimte, een breder bed en veel slimme functies zoals de geïntegreerde standkoeling I-ParkCool. Met andere woorden, de plek waar u graag uw werkdagen doorbrengt. En uw nachten.

Nieuw ontwerp van de buitenkant. De bekende veiligheid van Volvo.
De cabines kregen een compleet nieuw ontwerp. Rechtopstaande A-stijlen, een gestroomlijnde voorruit en een nieuwe grille zorgen dat uw nieuwe Volvo FH opvalt op de weg. En de veiligheid zal zeker aan uw verwachtingen voldoen. Alle cabines hebben de Zweedse botstesten voor cabines doorstaan, de strengste ter wereld. En de nieuwe FUPS (frontale onderrijbeveiliging) werkt bij hogere snelheden dan voorheen.

Keuze uit meer dan 850 kleuren. Helemaal groen.
Wist u dat u uw Volvo-cabine in welhaast elke kleur kunt bestellen? U bespaart tijd en geld doordat u niet naar een afzonderlijke spuiterij hoeft. In onze milieuvriendelijke spuiterij kunt u kiezen uit 850 verschillende kleuren.

Vol met nieuwe voorzieningen. En veel ruimte.
Door de rechtopstaande A-stijl is de cabine ruimer dan ooit tevoren. En elk stukje extra ruimte is besteed aan het verbeteren van het comfort voor de chauffeur, vanaf het moment dat u achter het stuur plaats neemt tot het moment dat u wakker wordt in het bed. Zodat u morgen ook goed uw werk kunt doen.

Welkom op uw nieuwe werkplek.

Volledige stahoogte.
Tot 14 cm hoger dan de eerdere Volvo FH-cabines. Tenzij u een profbasketballer bent, heeft u meer dan voldoende hoofdruimte. 222 cm in de grootste cabine, de Globetrotter XL.

I-ParkCool, geïntegreerde standkoeling
Uitstekende koelcapaciteit, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte in de cabine of de aerodynamica. I-ParkCool is de gloednieuwe geïntegreerde standkoeling waarmee u ´s nachts goed slaapt en overdag brandstof bespaart.

Een kubieke meter extra ruimte
De cabines doen erg ruim aan. En dat zijn ze ook. In de Globetrotter XL-cabine zorgen de rechte A-stijlen, de lagere motortunnel en het verhoogde dak voor een hele kubieke meter, ofwel 12%, extra ruimte.

Verstelbaar stuur met verstelbare stuurkolom.
Het volledig verstelbare stuur met een 20° verstelbare stuurkolom zorgt voor comfortabel rijden. Het stuur klapt weg om het in- of uitstappen te vergemakkelijken. Dit wordt eenvoudig geregeld via een pedaal.

Volop opbergruimte.
We hebben 300 liter aan opbergruimte toegevoegd. De royale opbergruimten voorin, onder het bed, achterin en aan de buitenkant kunnen op uw wensen worden afgestemd en worden aangevuld met tal van handige vakken voor kleine voorwerpen.

Nieuw, modern en ergonomisch dashboard.
Het nieuwe, licht gebogen dashboard oogt niet alleen aantrekkelijk. Het is ontworpen voor een ergonomische en comfortabele rijpositie met alle knoppen, instrumenten en opbergruimten binnen handbereik.

ECC met sensoren voor de luchtkwaliteit.
Elektronisch geregelde klimaateenheid met luchtuitstroomopeningen van topkwaliteit en talloze sensoren en filters die de lucht bewerken. Het resultaat is een ongekende luchtkwaliteit, een verbeterde ontdooiing en een tochtvrije omgeving.

Breder bed om te slapen of te rusten.
Benauwd slapen is niet nodig. Het benedenbed is bij het hoofdeinde 40 mm en in het midden 55 mm breder geworden. Het hoofdgedeelte kan tot 55° omhoog worden gezet – perfect om te rusten, te lezen of tv te kijken.

Elektrische droogkast.
Een snelle manier om uw kleding, handdoeken en schoenen te drogen. Past aan het bovenbed of aan de wand van de cabine. Energiezuinig, stil en na samenvouwen eenvoudig op te bergen.

Onbeperkt uitzicht.
Het gevoel van ruimte wordt versterkt door het dakraam met getint glas. Ongetwijfeld de mooiste nooduitgang die u ooit heeft gezien. Het dakraam is voorzien van een zonnescherm en een hor, en kan worden uitgerust met een elektrisch bediend dakluik.

4 cm extra tussen stuur en buik.
Kom niet klem te zitten achter het stuur. Het bereik van de stoelverstelling is van wereldklasse – maar liefst 24 cm van voor tot achter. Dat is 4 cm meer ten opzichte van de vorige Volvo FH.

Elektronische sleutel met afstandsbediening.
Meer dan alleen een sleutel. Vergrendel of ontgrendel de truck op afstand. Schakel de verlichting in om veilig naar de cabine te lopen. En als u zich bedreigd voelt, drukt u op de paniekknop om de claxon te laten klinken.

Audio met mogelijkheden.
Waar u ook naar wilt luisteren, aan het audiosysteem zal het niet liggen. Mp3, wma of iTunes m4a? Vanaf CD, USB-stick, iPod of via de aux-ingang? Het kan allemaal. Voeg een 400 W subwoofer toe voor nog betere prestaties.

Geavanceerde interieurverlichting.
13 zuinige en krachtige lichtbronnen zorgen voor een prachtig verlichte cabine. Alle lampjes kunnen eenvoudig in drie vooraf ingestelde standen of met de dimmer worden geregeld. Schakel tijdens het rijden in het donker over op de rode nachtverlichting.

Plaats voor alcolock.
Alcohol hoort niet in het verkeer. Daarom is het alcolock ontwikkeld. Het alcolock wordt af fabriek in uw Volvo FH gemonteerd en laat uw klanten duidelijk zien hoe belangrijk de verkeersveiligheid voor u is.

Alles te bedienen vanuit bed.
Met het zeer uitgebreide bedieningspaneel in de slaapcabine regelt u de interieurverlichting, de wekker, de standkachel, de standkoeling, het audiosysteem, de ruiten, het dakluik en de sloten. Zonder het bed uit te hoeven.

Elektronische parkeerrem.
De elektronisch geregelde parkeerrem wordt bediend via een schakelaar op het dashboard. De parkeerrem wordt automatisch ingeschakeld als u het contact uitzet en – met een beetje hulp van het EBS – automatisch losgezet zodra u wegrijdt

Voorbereid voor een 19″ TV.
Volvo FH kan af fabriek worden voorbereid voor de montage van een TV – compleet met beugels, antenne en uitgangen voor stroom en YV-signaal, evenals een aux-ingang waarmee de TV op het audiosysteem kan worden aangesloten.

Een comfortabele rit.
Nieuwe cabinebevestigingen aan de achterzijde. Nieuwe positie van de stuurinrichting. Nieuwe geometrie van de voorkant. Nieuwe motorophanging. En meer. We hebben veel gedaan om het rijcomfort te verhogen. Het resultaat mag er volgens ons zijn.

Overal schoon water.
Voor drinkwater hoeft u niet ver te lopen. Het compartiment aan de buitenzijde bevat een 7-liter tank voorzien van een tapkraan.

Een prachtige plek om veilig te werken
De nieuwe cabines hebben niet alleen een geheel nieuw uiterlijk. Het zijn ook nog eens onze veiligste cabines tot nu toe. Want als het om veiligheid gaat, houden we ons bij Volvo niet alleen aan de wettelijke vereisten.

We gaan verder.
Slagen voor de zwaarste veiligheidstest ter wereld.
Mocht zich een ongeval voordoen, dan bent u goed beveiligd. Onze sterkste cabines ooit zijn onderworpen aan de unieke Zweedse crashtest. Dit zijn de strengste testen ter wereld die zijn ontworpen om de krachten van veelvoorkomende ongevallen na te bootsen. De testen geven aan dat u een goede kans heeft om te overleven als de truck kantelt of met 80 km/u op een stilstaand object botst.

Een volledig dynamisch ontwerp.
Golvende lijnen omgeven de cabine. De frontgrille heeft een opvallende stand. Dynamische rondingen bij de voorruit benadrukken de aerodynamica. Het lijkt alsof de Volvo FH rijdt ook al staat de truck stil. Vanuit ontwerpoogpunt is deze cabine volledig vernieuwd. Toch is het onmiskenbaar een Volvo.

Nieuwe FUPS. Spaart levens ook bij hogere snelheden.
Volvo was de eerste fabrikant die een onderrijbeveiliging introduceerde, lang voordat dit verplicht werd. Met de nieuwe FUPS gaan we opnieuw verder dan de wettelijke vereisten om de levens van andere weggebruikers te redden. En om truckchauffeurs vreselijke trauma´s te besparen. Het systeem werkt nu ook bij hogere snelheden. Als zich een botsing voordoet, kan de voorkant 30 cm worden ingedrukt (vergeleken met voorheen 10 cm).

Volvo FH16. Stijl op een nieuw niveau
Als u kiest voor de Volvo FH16, krijgt u niet alleen de krachtigste aandrijflijn maar ook een stijlvol interieur. Het vlaggenschip heeft ook een unieke vormgeving voor de buitenkant:

De grille in donker-zilver satijn
Details van glanzend chroom
Getinte ramen
Leverbaar met de lak Mystic Fjord

Keuze uit meer dan 850 kleuren. Helemaal groen.

U bespaart tijd en geld doordat u niet naar een afzonderlijke spuiterij hoeft. Bestel uw Volvo-cabine in de kleur die u wilt. Kies uit meer dan 850 verschillende schakeringen, tinten en kleuren. En als u toch niet vindt wat u zoekt, staat een team klaar om te onderzoeken of deze kleur kan worden toegevoegd aan het reeds zeer uitgebreide kleurenpallet. De cabines worden bovendien gespoten in ´s werelds modernste en milieuvriendelijkste spuiterijen.

Ook kunnen we het chassis spuiten in diverse kleuren.

Het nieuwe chassis. In één woord: dynamisch.

De rijeigenschappen van de Volvo FH zijn buitengewoon. Vrijwel elk onderdeel van de truck is ontworpen voor een stabiel gevoel en een precieze besturing.

En dan is er nog de onafhankelijke voorwielophanging. Een mijlpaal in de truckbranche, waardoor het weggedrag op een geheel nieuw niveau komt.

Bovendien is het chassis zeer geschikt voor allerlei soorten opbouw, wat tijd bespaart bij de carrosseriebouwer. Maatwerk is eenvoudig dankzij een veelheid aan opties.

Onafhankelijke voorwielophanging. Weggedrag als een gewone auto.
Stabiel als een trein op rechte wegen. Perfecte koers door de bochten. Onafhankelijke voorwielophanging veroorzaakt een echte revolutie in het weggedrag. Het resultaat moet u echt zelf ervaren.

Meer opties. Kortere doorlooptijd bij de carrosseriebouwer.
Dankzij de vele specificatieopties kan de Volvo FH eenvoudig worden voorbereid voor elke toepassing, waaronder wissellaadbakken. De carrosseriebouwer kan profiteren van de nieuwe Bodybuilder Module, een afzonderlijke elektronische eenheid. En de Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) geeft online toegang tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingschema´s.

Indelingsopties chassis Volvo FH-trekker

1. Accubak (BBOX-L)
Ten opzichte van het voorgaande ontwerp is de accubak 300 mm naar voren verplaatst. Bij trekkers levert dit 100-120 liter extra brandstofcapaciteit op.

2. Accubak (BBOX-EF)
Plaatsing achterin tussen de chassisframes is een optie bij trekkers.

3. AdBlue-tank
Bij trekkers kan de AdBlue-tank boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd voor meer brandstofcapaciteit (ADTP-BC).

4. APM
De Air Production Modulator wordt bij trekkers tussen de chassisbalken geplaatst om meer ruimte te creëren voor uitrusting die aan het chassis wordt gemonteerd, zoals brandstoftanks. Indelingsopties chassis Volvo FH-bakwagen

5. Vrije chassisruimte
De chassisuitrusting kan naar achteren worden verplaatst om ruimte te creëren voor kraanpoten of andere uitrusting. (FAA10; 500 mm), (FAA20; 600 mm).

6. Gatenrij in frame voor carrosseriebouwer
De bovenste rij met gaten is gereserveerd voor de carrosseriebouwer. Alle steunen in de bovenste gatenrij zijn uit het middelpunt geplaatst en zijn voorzien van een afstandsbus van 8 mm. In de bovenste gatenrij worden geen klinknagels gebruikt.

7. Kraanvoorbereiding
Bevestigingsplaten voor de kraan aan het chassis kunnen af fabriek worden gemonteerd.

8. Luchtvering achter met een korte achteroverbouw
De achteroverbouw kan korter zijn dankzij een nieuw ontworpen naar voren gemonteerde stabilisator. Dit is een voordeel voor bouwtoepassingen, zoals asfaltkippers en afzetsystemen.

Chassishoogten, bij benadering

X-Low (trekker): 810 mm
Laag: 850 mm
Medium: 900 mm
Hoog: 1,000 mm

Wielbasis

Trekker: 2,850 tot 4,100 mm
Bakwagen: 3,200 tot 6,700 mm

De aandrijflijn. Bespaar op brandstof. Niet op prestaties.
Neem het krachtigste motorprogramma van de wereld en laat het samenwerken met de intelligente geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak.

Voeg een reeks robuuste en efficiënte achterassen toe en u heeft een aandrijflijn waarmee u brandstof bespaart bij elke kilometer die u rijdt.

En nadat u zich heeft aangemeld voor het nieuwe brandstofcontract, kunnen wij u nog verder helpen.

Motoren

D13C (420, 460, 500 of 540 pk)
D13K (460 pk, Euro 6)
D16G (540, 600, 700 of 750 pk)
Versnellingsbakken

I-Shift (6 modellen)
Handmatig (6 modellen)
Achterassen

Enkele reductie (maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)
Naafreductie (maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–120 ton)
De motoren. Laag brandstofverbruik en krachtig koppel.
Volvo is toonaangevend in dieselmotortechnologie. Als u een transporteur bent, zult u dat merken in uw resultaten. Als u een chauffeur bent, zult u het merken als u het gaspedaal indrukt. Alle motoren van de nieuwe Volvo FH zijn uitgerust met een common rail inspuitsysteem. Samen met de daarop afgestemde software geeft dit de beste motorregeling met minder interne wrijving. Het resultaat: een hogere brandstofefficiency, een verbeterd motorkoppel en een snellere respons bij lagere toeren. Onze common rail Euro 6-motoren maken echt het verschil. Voor uw winstmarge én voor het milieu.

Intelligent rijden. Eenvoudig schakelen met I-Shift.
I-Shift is wel een van de meest gewaardeerde uitvindingen van Volvo. U kunt de keuzehendel gewoon loslaten en elke schakeling wordt snel en zuinig uitgevoerd. Nu leverbaar met het nieuwe I-See, wat een extra brandstofbesparing van 5% oplevert.

Brandstof besparen. Brandstofbesparing tot 11%.
Wilt u nog meer brandstof besparen? We hebben onze meest efficiënte brandstofbesparende voorzieningen in twee pakketten gebundeld. Beide pakketten bevatten handige onderdelen, zoals I-See en motoruitschakeling bij stationair draaien, en nuttige services zoals de nieuwe voorziening Brandstofadvies.

Algemeen Cabine Technische gegevens

Galerij

 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH
 • Nieuwe Volvo FH