Originele Volvo-onderdelen
Medewerkers Volvo-werkplaatsen

Deel van het groter geheel

Elke keer dat u een origineel Volvo-onderdeel aanschaft, koopt u dezelfde kwaliteit als bij een Volvo-truck wordt geleverd. Dezelfde duurzaamheid en betrouwbaarheid en hetzelfde onderhoud.
”Daar staat de blauwe doos voor”, aldus Lars Barkhed, die verantwoordelijk is voor de Originele Volvo Onderdelen-productreeks.

“Elk onderdeel van een Volvo-truck heeft een nauwkeurige specificatie; ontworpen, gebouwd en gecontroleerd door de meest ervaren ingenieurs van Volvo Trucks”, zegt Lars Barkhed. Onderdelen worden nooit als afzonderlijke delen gezien. De manier waarop ze samenwerken in de truck, is namelijk cruciaal voor het garanderen van de beste prestaties, optimale beschikbaarheid en een laag brandstofverbruik.

“Ze zijn allemaal ontworpen om samen te werken.”

Realistisch

Neem bijvoorbeeld de brandstofinjectoren, luchtfilters, brandstofpompen en turbo’s. In elke Volvo-truck zijn ze optimaal op elkaar afgestemd: de manier waarop ze passen, de specificaties ervan en de manier waarop ze samenwerken, zijn cruciaal voor het brandstofverbruik van de truck. “Vervang één onderdeel door iets dat geen origineel Volvo-onderdeel is en het brandstofverbruik kan dan heel anders zijn”, aldus Hans Nordqvist, Parts Business Manager bij Volvo Trucks.

Een veilige keus

“Veiligheid is niet tastbaar”, voegt Hans Nordqvist toe. Dus tenzij je een kijkje achter de schermen neemt in een van de ontwikkelcentra van Volvo Trucks, ben je niet op de hoogte van de grondige tests die in de ontwikkelingsfase worden uitgevoerd. Allemaal om aan de strengste kwaliteitsnormen te voldoen en de veiligheid van elk onderdeel te garanderen. “We kennen onze trucks en elk onderdeel daarvan, dus u kunt met een gerust hart op ons vertrouwen. Want het is ons doel om uw bedrijf ondersteuning van wereldklasse te bieden en tegelijk te helpen om de winstgevendheid te verbeteren”, aldus Hans Nordqvist.

Slimme componenten

Een maximale levensduur van een onderdeel is belangrijk voor het behoud van beschikbaarheid en het terugdringen van de onderdelenkosten. We kunnen nu de slijtage van specifieke onderdelen op afstand uitlezen. Remblokken en koppelingen zijn bijvoorbeeld voorzien van sensoren. Zo kan de Volvo Trucks-dealer samen met u plannen wanneer onderdelen moeten worden vervangen, op het juiste tijdstip: niet te vroeg en niet te laat.

Speciale gereedschappen voor Volvo Trucks

Buiten vaste kaders denken

De betrokkenheid bij het onderdeel eindigt niet nadat het uit zijn blauwe doos is gehaald. “Ook aan het ontwerpen van onze speciale gereedschappen wordt zoveel aandacht besteed. Zo kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen en een snelle vervanging, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de gezondheid en de veiligheid van de monteur”, aldus Hans Nordqvist. “En onze gecertificeerde monteurs hebben allemaal een training gevolgd om in één keer een perfecte reparatie uit te voeren, elke keer opnieuw.”

Goed bevoorraad

Hans Nordqvist
Met ruim 1.100 werkplaatsen verspreid over Europa kan Volvo Trucks u helpen het gewenste onderdeel te vinden. “We leveren wereldwijd de complete reeks onderdelen voor Volvo Trucks: meer dan 130.000 onderdelen. Geen enkele concurrent kan daaraan tippen”, zegt Hans Nordqvist. “Zelfs 15 jaar nadat de productie van een bepaald truckmodel is beëindigd, leveren wij nog de onderdelen.”

Een tweede leven

Volvo Trucks reviseert tevens gebruikte onderdelen en verkoopt deze via de milieuvriendelijke en betaalbare optie van Volvo Exchange Parts. “De onderdelen worden gereviseerd volgens dezelfde normen en ondergaan dezelfde strenge tests als onze nieuwe onderdelen”, zegt Hans Nordqvist. ”En als we niet hetzelfde niveau van duurzaamheid, betrouwbaarheid en onderhoud kunnen leveren, verkopen we ze gewoonweg niet.”