Fuel Advice
Fuel Advice

Haal meer uit de truck en bespaar tot wel 5%

Ik hoor vaak hoe verrast klanten zijn over hoeveel ze kunnen besparen met zo’n eenvoudige en geringe investering”, zegt Michael Börjesson, die verantwoordelijk is voor Fuel Advice bij Volvo Trucks.

Met de service Fuel Advice van Volvo Trucks wordt het werk voor u gedaan. De Fuel Advisors van Volvo Trucks analyseren de gegevens van Dynafleet Fuel and Environment. Ze zoeken naar gebieden waar nog brandstofbesparingen te behalen zijn, zowel voor de chauffeurs als voor de trucks. Ze nemen deze bevindingen op in overzichtelijke rapporten, met nuttige adviezen voor uw chauffeurs over wat en hoe ze kunnen verbeteren. “Tegen geringe maandelijkse kosten is dit een zeer waardevolle service, waarmee veel transporteurs geld en tijd kunnen besparen”, zegt Michael Börjesson.

“Met Fuel Advice wordt het werk voor u gedaan.“

Copiloot

In elk transportbedrijf werkt de Fuel Advisor nauw samen met een aangestelde ‘Fuel Champion’, gewoonlijk de wagenparkbeheerder. Hij ontvangt maandelijkse rapporten met Fuel Efficiency Scores en persoonlijke adviezen voor individuele chauffeurs, en aanvullende rapporten waarmee het hele wagenpark kan worden gevolgd. Met deze gegevens in de hand kan de Fuel Coach chauffeurs coachen, motiveren en ondersteunen. Bovendien krijgt hij toegang tot een toolkit, voorzien van informatie, hulpmiddelen en sjablonen.

Iedereen kan besparen

“Veel transportbedrijven denken dat ze al efficiënt zijn. Maar wanneer ze een Fuel Advisor binnenhalen om te helpen, zien ze dat er nog aanzienlijke besparingen mogelijk zijn”, aldus Michael Börjesson. “Ook met ervaren chauffeurs.” Gemiddeld slagen chauffeurs erin hun brandstofkosten met 5% te verlagen, maar sommigen behalen wel een besparing van meer dan 10%.

Haal meer uit uw truck.

Fuel Advisors hebben als uniek voordeel dat ze de Volvo-trucks kennen en begrijpen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld beoordelen of een truck wel voor de juiste taak wordt gebruikt. Het kan zijn dat transporteurs niet het volledige potentieel van de truck benutten. “Dit zie je niet door alleen naar de data van Dynafleet Fuel and Environment te kijken”, benadrukt Michael Börjesson.

Services die samenwerken

Michael Börjesson wijst erop dat “voortdurende follow-up cruciaal is”. Daarom is hij ervan overtuigd dat Fuel Advice een goed vervolg is voor chauffeurs die de chauffeurstraining van Volvo Trucks hebben afgerond. “Het is tenslotte logisch en gemakkelijk om terug te vallen in oude gewoonten.”

Michael Börjesson

Allen voor één

Transportbedrijven die Fuel Advice bedrijfsbreed steunen, hebben het meeste succes. “Het is lastig voor chauffeurs als de wagenparkbeheerder zegt dat ze rustig en efficiënter moeten rijden, terwijl de planner ze vertelt dat ze moeten opschieten”, aldus Michael Börjesson. “Daarom is het van belang dat iedereen het doel steunt, van de baas tot de chauffeurs. Als ze dat doen, zien ze dat vooruitplannen, slim rijden en het aanhouden van de juiste gemiddelde snelheid, helpt om brandstof te besparen en toch aan de gewenste levertijd te voldoen, of nog sneller te zijn.”