Dynafleet
Dynafleet - het transportinformatiesysteem van Volvo Trucks

Kennis is macht
Houd controle over het resultaat

Kennis is de kern voor een winstgevend bedrijf. Door meer kennis en inzicht houdt u de controle en wordt u productiever en efficiënter. En dat biedt Dynafleet, het transportinformatiesysteem van Volvo Trucks. U krijgt eenvoudig toegang tot informatie waarmee u een slimmere bedrijfsvoering kunt realiseren.

“Het is een slim ecosysteem. “Dynafleet controleert de trucks en de chauffeurs via de vier services: Positioning, Fuel & Environment, Driver Times en Messaging. Zo krijgt u meer inzicht en informatie, niet alleen over uw wagenpark maar al uw bedrijfsactiviteiten.”

Trajecten en grenzen met Positioning+

De nieuwe toevoeging aan de Positioning-service is Positioning+, waarmee het zicht op het wagenpark nog verder wordt verbeterd. “Positioning+ maakt het volgen van de trucks nog eenvoudiger doordat u meldingen kunt instellen wanneer trucks een ‘geofence’ passeren. Dit is een virtuele omtrek rond een aangegeven geografische zone”, legt Johan Rundberg uit. “Het is een unieke ontwikkeling waarmee u uw efficiency nog verder vergroot.”

“Heel eenvoudig: uitpakken en wegwezen.“

Eenvoudigweg productiever

Geofences kunnen eenvoudig worden ingesteld met verschillende vormen en afmetingen en langs specifieke routes. Doordat de trucks een melding verzenden wanneer ze de grenzen passeren, kunt u zich beter voorbereiden op het laden en lossen. “Het zorgt uiteindelijk voor meer controle, en helpt u om de inzet van trucks en chauffeurs optimaal te benutten”, aldus Johan Rundberg. “Het maakt het hele proces veel efficiënter.”

Efficiency op kantoor en onderweg


U heeft altijd en overal toegang tot Dynafleet: op kantoor via de webportal, in de truck via het on-board display en onderweg via uw smartphone of tablet. Er zijn apps leverbaar voor zowel Android- als Apple-toestellen.

Chauffeurs hebben ook toegang tot Dynafleet-services als Fuel & Environment. Dus behalve dat u het brandstofverbruik kunt controleren en analyseren, kunnen chauffeurs ook zelf hun vooruitgang bekijken via hun Fuel Efficiency Score. Ook ontvangen ze real-time tips via het on-board display.

Besparingen bijhouden

“Met de Dynafleet-app kunnen chauffeurs zelf hun rijtechnieken inzien, wanneer ze onderweg zijn”, zegt Johan Rundberg. “Zo kunnen ze hun brandstofverbruik met wel 5% verlagen.” In een sector met krappe marges is dat een enorme besparing. Fuel & Environment is niet voor niets de populairste service van Dynafleet.

Een echte teamspeler

“We willen uw productiviteit en efficiency op alle mogelijke manieren verbeteren. De gegevens kunnen daarom eenvoudig worden gedeeld en geïntegreerd in andere systemen”, benadrukt Johan Rundberg. “Het gebruiksgemak is verbeterd. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om tachograafgegevens via Driver Times te downloaden. Dus als u ter controle gegevens moet aanleveren, kunt u ze eenvoudig openen en delen. Dat scheelt tijd en stress”, voegt hij toe.

Het is gemakkelijk om aan de slag te gaan

De hardware voor Dynafleet wordt af fabriek aangebracht, dus de service is bij aflevering klaar voor gebruik. “Heel eenvoudig: uitpakken en wegwezen”, zegt Johan Rundberg. De hardware kan worden ingebouwd in elke truck, ongeacht het merk en het bouwjaar. Dit betekent dat u Dynafleet voor het hele wagenpark kunt gebruiken. En dankzij een abonnement met vaste kosten, met inbegrip van volledige toegang tot gegevens en alle communicatie met uw trucks, kunt u eenvoudig van de services profiteren zonder een grote investering.

“De Messaging-service biedt onbeperkte communicatie tussen u en uw truck, ongeacht de locatie – dus u komt nooit voor verrassingen te staan”, voegt Johan Rundberg toe.