Volvo FH Fuel&Performance Concept

Volvo FH Fuel&Performance Concept

Ontdek de compromisloze oplossing van Volvo Trucks
Save fuel. Keep speed

Een goede brandstofefficiency is ontzettend belangrijk. Dit mag echter niet ten koste gaan de gemiddelde snelheid en prestaties van de truck. Die zijn namelijk essentieel voor het op tijd uitvoeren van uw kerntaak.

Brandstofbesparing zonder concessies

Het Volvo FH Fuel&Performance Concept heeft de meest optimale brandstofefficiency zonder concessies te doen aan rijprestaties. De truck beschikt over tal van brandstofbesparende innovaties aangevuld met verschillende diensten om de inzet van uw vrachtwagens en chauffeurs te maximaliseren. Deze truck tilt brandstofverbruik naar een heel ander niveau en geeft vorm aan onze filosofie ‘Iedere Druppel Telt’.

Ontdek nieuwe kostenbesparingen en verhoog uw winstmarge.

Test hem zelf bij Harbers

volvo-fh-fuel-performance-3

 

6 kenmerken die uw business laten groeien

euro-6-icon

13-liter Euro 6-motor

Euro 6 stap C is Volvo Trucks meest brandstofefficiënte en prestatiegerichte Euro 6-motor. Deze lichtere motor met common-rail injectiesysteem verlaagt het brandstofverbruik tot 1,5%.

 

 

I-shift with crawler gears

Volvo Trucks I-Shift

I-Shift maakt het mogelijk om de motor op ieder willekeurig moment op het meest efficiënte toerental te laten draaien. De automatisch schakelende versnellingsbak is nog verder verbeterd door gebruik van nieuwe, innovatieve technieken en materialen. Daardoor biedt I-Shift nu nog meer mogelijkheden voor zuinig rijden.

aerodynamica

Verbeterde aerodynamica

Verbeterde aerodynamica is cruciaal om brandstof te besparen. De geminimaliseerde afstand tussen banden en wielkast, de versmalde spatlappen, bumperspoiler en de geoptimaliseerde dakspoiler leveren samen een brandstofbesparing van 1,2% op.

I-Shift software package Long Haul Fuel Economy with I-See

I-See met I-Cruise

I-See met I-Cruise is een technologische doorbraak die het brandstofverbruik minimaliseert waardoor u tot 5% brandstof bespaart. Het cruise control systeem onthoudt topografische gegevens in een centrale opslagplaats en ondersteunt de motor en versnellingsbak om de kinetische energie van het voertuig maximaal te benutten bij het beklimmen of afdalen in heuvelachtig terrein.

bandenspanningsmeetsysteem

Tyre Pressure Monitoring

Tyre Pressure Monitoring maakt het mogelijk om voortdurend en in real-time de bandenspanning te meten. Het elektronische systeem bespaart brandstof en voorkomt overmatige bandenslijtage.

 

dynafleet-en-chauffeurstrainingen

Dynafleet en code 95 chauffeurstrainingen

Dynafleet en Code 95 chauffeurstrainingen bieden u ondersteuning in het herkennen, delen en opvolgen van de zuinige rijtechnieken van uw chauffeurs. Daarnaast adviseren wij u graag bij het maximaliseren van de productiviteit van uw wagenpark.

Ons Code 95 cursusaanbod

Ontdek hoe u brandstof kunt besparen

Wilt u meer weten over de Volvo FH Fuel&Performance Truck? Neem voor gedetailleerde informatie contact op met uw vestiging!

Neem contact met ons op

Download de brochure