Trainingen

Code 95 Chauffeurstrainingen Wees op tijd met de verplichte nascholing!

Harbers Trucks en Volvo Trucks Nederland hebben een instructie- en rijtrainingsprogramma ontwikkeld om te zorgen dat uw chauffeur optimaal gebruikmaakt van alle functionaliteiten van de truck en daarnaast het brandstofverbruik verlaagt.

Harbers Trucks biedt een uitgebreid trainingsprogramma dat voldoet aan de EU-richtlijn 2003/59/EG met betrekking tot 35 uur verplichte nascholing van beroepschauffeurs.De nascholing zorgt voor een hogere verkeersveiligheid, lagere kosten voor uw transportbedrijf en minder negatieve milieueffecten. Volvo heeft de meest veelzijdige opleidingen in de branche. Indien het geleerde correct in de praktijk wordt gebracht, kan dat tot maar liefst 5-10 % besparing op het brandstofverbruik leiden.

De opleidingen worden verzorgd door onze competente trainers. Dankzij hun lange ervaring in de vrachtwagen- en transportbranche kunnen zij trainingen van hoge kwaliteit bieden, met daarin aandacht voor o.a. veiligheid en het milieu.

De 35-uur nascholing is opgesplitst in vijf trainingsmodules:

  • Zuinig Rijden
  • Veiligheid
  • Transport en Wetgeving
  • Persoonlijke Gezondheid en Eerste hulp
  • Lading Zekeren en Criminaliteitspreventie

De trainingen combineren theorie met praktische oefeningen en zijn afgestemd op het dagelijkse werk van de chauffeur. Het hele cursusprogramma kan aangepast worden aan de behoeften van uw transportbedrijf.

Code 95 Chauffeurstraining “Zuinig Rijden”

De chauffeur moet ervoor zorgen dat het transport op tijd, op een veilige manier, met een zo laag mogelijk brandstofverbruik en zo min mogelijk negatieve milieueffecten zijn bestemming bereikt. Uit ervaring is gebleken dat na de training Zuing Rijden tussen de 5 en 10% brandstof kan worden bespaard.

De training zorgt voor een beter inzicht in de factoren die de efficiency beïvloeden in verhouding tot het brandstofverbruik en de veiligheid. Verder zal de chauffeur kennis opdoen van de verschillende componenten van de vrachtwagen en hoe ze benut kunnen worden voor efficiënt rijden, zoals bijvoorbeeld Volvo I-Shift of een ander type versnellingsbak, extra remmen en de cruisecontrol.

De chauffeur krijgt praktisch advies over efficiënt rijden voor zijn transporttakken, ongeacht of het om langeafstands-, bouw- of distributievervoer gaat. Wanneer de training is doorlopen, zal de chauffeur dezelfde afstand als voorheen even snel kunnen afleggen, maar dan wel veiliger, met minder stress en met een lager brandstofverbruik.

Voordelen:

  • Lagere brandstof- en onderhoudskosten
  • Minder stress en vermoeidheid
  • Betere benutting van het voertuig
  • Veiliger en minder risico op schade
  • Minder negatieve milieueffecten

Er worden regelmatig trainingen gegeven, voor beschikbare data kunt u contact opnemen met Marius de Ruiter via ruiter@harberstrucks.nl of tel. 0342-405151.