Over ons

Over ons

Harbers Trucks is full service Volvo Truck en Renault Bedrijfswagendealer. In onze vestigingen in Barneveld, Apeldoorn, Duiven, Harderwijk en Veenendaal bieden wij een totaalpakket van producten en diensten. Onze gekwalificeerde medewerkers zorgen voor optimale service. En onze ambitie is het mogelijk maken dat u maximaal rendement op uw activiteiten kunt realiseren.

Erkend duurzaam

Harbers Trucks – Erkend duurzaam!
Harbers Trucks heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ in 2011 behaald. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat Harbers Trucks in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzaamheid nastreeft. Het certificaat is een bevestiging van het bedrijfsbeleid.

Om voor het certificaat in aanmerking te komen, is Harbers Trucks getoetst op zes aandachtsgebieden: duurzaamheid in de bedrijfsprocessen: personeel, bedrijfsvoering, financiën, inkoop, verkoop en communicatie. Op al deze gebieden scoort Harbers Trucks goed. Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. Met het Volvo Trucks productengamma heeft Harbers Trucks kwaliteit in huis.

Niet voor niets is zorg voor het milieu één van de kernwaarden van Volvo Trucks. Dat uit zich onder meer in schone motoren en bijvoorbeeld de introductie van methaan-diesel trucks. Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit.

Harbers Trucks ziet duurzaamheid bovendien in een breder perspectief: de Nederlandse economie heeft logistiek nodig en daarom zal de sector gezamenlijk het imago moeten optimaliseren. Visie moeten ontwikkelen voor een gezonde toekomst. De vestiging in Apeldoorn is een voorbeeld. Duurzaamheid is daar een van de leidende factoren geweest voor de ontwikkeling.

Dat geldt voor onder meer de klimaatbeheersing en de milieumaatregelen die genomen zijn. Harbers Trucks heeft in het beleid opgenomen dat het bedrijf de plicht heeft om de wereld leefbaar te houden voor diegenen die na ons komen.

Zie u ook RTL Transportwereld.

Klanttevredenheid

Harbers Trucks is verkozen tot winnaar in het klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks.

In het jaarlijkse onderzoek Second to None bereikte Harbers Trucks met vestigingen op de Veluwe en in het midden van het land in 2012 de beste resultaten.

Het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks staat intern en binnen de dealerorganisatie beter bekend als Second to None; vrij vertaald: `de beste willen zijn`. Het is een onderzoek dat in opdracht van Volvo in heel Europa wordt uitgevoerd op dezelfde wijze. In 28 vragen onderzoekt Volvo de tevredenheid van haar klanten over de Volvo-dealer. De vragen zijn onderverdeeld in de onderdelen Sales, Delivery, Workshop en Parts. Een klant die een werkplaats heeft bezocht of een nieuwe truck geleverd heeft gekregen, wordt direct in het navolgende kwartaal gebeld. Het onderzoek wordt als telefonisch interview in opdracht van Volvo uitgevoerd door TNS NIPO. Jaarlijks worden circa 1.500 klanten ondervraagd.

Second to None

Second to None wordt sinds 1990 uitgevoerd. Sebastiaan van Koekenberg, Network/Competence Development Manager bij Volvo Truck Nederland en eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek in Nederland, vertelt: “De uitslagen van het onderzoek worden steeds beter. Vanaf 2006 groeide de klanttevredenheid in Nederland gestaag van 70 van de in totaal te behalen 100 punten naar nu 84. Onze klanttevredenheid behoort hiermee tot de beste van Europa.” Deze stijging is te danken aan onder andere uitgebreide commerciële trainingen voor dealers en de inzet van een zogenaamde mysteryshopper die zijn of haar ervaringen na een dealerbezoek beschrijft en waarvan de resultaten met de dealer worden besproken.

Kwaliteit van dealerorganisatie uiterst belangrijk

“Dealers kijken reikhalzend uit naar de jaarlijkse uitslag en gebruiken de uitslag van het onderzoek in hun business plannen voor het volgende jaar. Naar aanleiding van de uitkomsten organiseren dealers discussies met klanten met de rapporten als basis. Zij willen in deze gesprekken nog beter nagaan waar in hun service- en dienstenpakket nog verbeteringen plaats kunnen vinden. De kwaliteit van de dealerorganisatie is en blijft een zeer belangrijke factor voor klanten om voor Volvo Trucks te kiezen”, volgens Volvo Trucks Nederland.

Harbers Trucks onderneemt tegen kanker als KWF ZakenvriendKWF Harbers Trucks

Jaarlijks krijgen 91.000 mensen de diagnose kanker. Dat zijn 10 mensen per uur……en dus veel te veel. Daarom komt Harbers Trucks als KWF Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding in actie tegen deze ziekte. Harbers Trucks deelt de droom van miljoenen mensen: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt. Daarom draagt Harbers Trucks als KWF Zakenvriend bij om dit waar te maken. Wereldwijd werken wetenschappers toe naar de dag dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Zij doen dit zo snel als zij kunnen. Zo snel als zij hiertoe in staat worden gesteld.

KWF Zakenvriend

Als KWF Zakenvriend steunt Harbers Trucks onderzoek naar kanker. Met een vast maandelijks bedrag voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van KWF-fellows. Mede hierdoor kunnen talentvolle jonge onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek.