Historie van Harbers Trucks

Voor Jan Harbers was er in 1994 een kruispunt in zijn leven. Tot dan toe had hij gewerkt bij Nijwa Volvo Trucks-dealer in het oosten en noorden van het land, maar het kriebelde, hij wilde ondernemen.

Hij kreeg de kans te beginnen met Harbers Trucks in Enschede. In 1998 werd Harbers Trucks ingehaald door de tijd. Volvo Trucks wilde haar dealerorganisatie in Nederland reorganiseren. Een enkele vestiging in Enschede paste niet in het plaatje. Er was wel een mogelijkheid om het dealerbedrijf GTS in Barneveld, met een nevenvestiging in Veenendaal en geplande nieuwbouw in Harderwijk over te nemen.

Enschede werd weer een Nijwa-vestiging. Het bleek een eerste fase te zijn. De tweede fase kwam vier maanden later en behelsde de overname van de vestigingen van BWS in Eerbeek, Elst en een servicevestiging in Apeldoorn.

Open en eerlijk
Er werd een eenheid gesmeed van de verschillende bedrijven en de verschillende culturen. Harbers Trucks ontstond!

Nu staat de nieuwe generatie Harbers aan het roer. Het bedrijf is klaar voor de toekomst: een gezond bedrijf met een sterke focus op total business: service op alle gebieden, waarbij de klant volledig wordt ontzorgd.